15. April 2024
Caesar Dressing Oppskrift

Caesar Dressing Oppskrift

Caesar dressing er kjernen i Caesar salaten, kjent for sin kremete tekstur, rike smak og hint av hvitløk og ansjos. Denne klassiske dressingen er overraskende enkel å lage hjemme og kan tilpasses din egen smak. Her er vår Caesar dressing oppskrift som du enkelt kan lage hjemme! Ta din caesar salat til nye høyder ved å lage dressingen fra bunnen av!

Ingredienser

 • 1 stort egg (eller 2 eggeplommer for en tykkere dressing)
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 6 ansjosfileter, finhakket (eller tilsvarende ansjospasta)
 • 2 ss ferskpresset sitronsaft
 • 1 ts Dijon-sennep
 • 1 ts Worcestershire-saus
 • 1 kopp ekstra jomfruolivenolje
 • 1/2 kopp revet parmesanost
 • Salt og fersk malt svart pepper, etter smak

Slik lager du den

 1. Forbered ingrediensene: Ha egg (eller eggeplommer), hvitløk, ansjosfileter, sitronsaft, Dijon-sennep og Worcestershire-saus i en blender eller matprosessor. Blend til blandingen er glatt.
 2. Tilsett olivenolje: Mens blenderen går på lav hastighet, tilsett olivenoljen sakte i en tynn stråle. Dette hjelper med å emulgere dressingen og gi den en kremet konsistens.
 3. Bland inn parmesanost: Når dressingen er jevn og tykk, tilsett revet parmesanost og kjør blenderen kort for å blande osten inn i dressingen.
 4. Smak til: Smak til med salt og pepper. Juster mengden sitronsaft, hvitløk eller ansjos etter smak, avhengig av hvor tangy eller kraftig du foretrekker din dressing.
 5. Oppbevaring: Dressingen kan oppbevares i en tett beholder i kjøleskapet i opptil en uke. Rør eller rist godt før bruk.

Serveringstips

Caesar dressing er selvfølgelig perfekt for Caesar salat, men den er også fantastisk som en dip for grønnsaker, som dressing for en kyllingsalat, eller som et smakfullt tillegg til en sandwich eller wrap.

Hjemmelaget Caesar dressing gir en rikhet og dybde av smak som er vanskelig å finne i butikkjøpte alternativer. Ved å lage din egen, kan du tilpasse smaken og konsistensen akkurat slik du liker den. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Pizza Capricosa
Forrige innlegg

Caesar salat oppskrift
Neste innlegg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *