15. April 2024
Pizza Capricciosa Oppskrift

Pizza Capricciosa Oppskrift

Pizza Capricciosa, eller “den lunefulle pizzaen”, er en rik og herlig italiensk klassiker som kombinerer en rekke ingredienser som sammen skaper en smakfull og fargerik pizza. Denne pizzaen har litt av alt, noe som gjør den til en favoritt for de som ønsker variasjon i hver bit. Hjemme har den lenge vært en soleklar favoritt, og den er langt enklere å lage enn mange kanskje tror. Her er vår enkle pizza capricciosa oppskrift for deg som vil prøve en ny pizza hjemme!

Ingredienser

For pizzabunnen:

 • 1 porsjon pizzadeig (se tidligere oppskrift for hjemmelaget deig)

For pizzasausen:

 • 1 porsjon pizzasaus (se tidligere oppskrift)

For toppings:

 • 200g mozzarella, revet eller i skiver
 • 4 skiver kokt skinke, kuttet i strimler
 • 100g ferske sopp, skivet
 • 4-6 artisjokkhjerter, delt i to eller i båter
 • 8-10 sorte oliven, helst steinfrie
 • Ekstra virgin olivenolje, for drizzling
 • Salt og pepper, etter smak

Slik lager du den

 1. Forbered og forvarm ovnen: Forvarm ovnen til dens høyeste temperatur, mellom 250°C og 300°C, med en pizzastein inni hvis tilgjengelig.
 2. Rull ut pizzadeigen: Rull ut pizzadeigen på et melet underlag til en sirkel på ca. 30 cm i diameter. Overfør den forsiktig til et stykke bakepapir.
 3. Legg på pizzasaus: Fordel pizzasausen jevnt over deigen, og la en liten kant rundt kanten være uten saus.
 4. Legg til mozzarella: Fordel mozzarellaen jevnt over pizzasausen.
 5. Arranger toppings: Fordel skinke, sopp, artisjokkhjerter og sorte oliven jevnt over pizzaen. Det er tradisjon for Capricciosa at ingrediensene legges på i separate hauger, men du kan også blande dem for en mer enhetlig smaksopplevelse.
 6. Stek pizzaen: Overfør pizzaen (med bakepapiret) forsiktig til den varme pizzasteinen eller direkte på ovnsgitteret. Stek i 7-10 minutter, eller til bunnen er gylden og sprø og osten er smeltet og lett brunet.
 7. Garnityr og server: Ta pizzaen ut av ovnen og drypp over litt ekstra virgin olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak.
 8. Servering: La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer den i stykker. Server varm for å nyte den rike og varierte smaken av denne klassiske italienske pizzaen.

Pizza Capricciosa tilbyr en fantastisk kombinasjon av smaker og teksturer, og er et utmerket valg for de som elsker tradisjonell italiensk pizza med en liten vri. Denne pizzaen er en ekte fest for sansene, og passer for enhver anledning. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *