15. April 2024
Italiensk Pizzadeig Oppskrift

Italiensk Pizzadeig Oppskrift

Å lage pizzadeig fra bunnen av er enkelt og gir en fantastisk base for enhver type pizza. Her er en grunnoppskrift som gir en sprø og smakfull skorpe.

Ingredienser

 • 500g hvetemel (type 00, om tilgjengelig, for ekte italiensk pizza)
 • 325ml lunkent vann
 • 1 ts sukker
 • 2 ts salt
 • 7g tørrgjær (1 pose)
 • 2 ss olivenolje

Slik lager du den

 1. Forbered gjærblandingen: Løs opp sukker og tørrgjær i det lunkne vannet. La det stå i 5 minutter til det skummer, noe som indikerer at gjæren er aktiv.
 2. Bland tørre ingredienser: I en stor bolle, bland hvetemel og salt. Lag en brønn i midten.
 3. Tilsett gjærblandingen og olivenolje: Hell gjærblandingen og olivenoljen i brønnen av de tørre ingrediensene. Bruk en treskje eller dine hender for å blande ingrediensene sammen til en grov deig.
 4. Elt deigen: Overfør deigen til en lett melet overflate. Elt deigen kraftig i ca. 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Tilsett mer mel om nødvendig, men vær forsiktig så du ikke gjør deigen for tørr.
 5. Første heving: Form deigen til en ball og legg den i en stor, oljet bolle. Dekk bollen med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1-2 timer, eller til den har doblet seg i størrelse.
 6. Del og form deigen: Slå ned deigen på en lett melet overflate. Del den i 2 (for større pizzaer) eller 4 (for mindre pizzaer). Form hver del til en ball. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la dem hvile i ytterligere 15-20 minutter. Dette er en god tid for å forvarme ovnen med pizzasteinen inni, om du bruker det.
 7. Form pizzaen: Arbeid med en deigball om gangen, rull eller strekk deigen ut til ønsket størrelse og tykkelse. Unngå å bruke kjevle da det presser ut luften i deigen. Bruk heller hendene til å strekke deigen.
 8. Topp og stek pizzaen: Etter at deigen er formet, kan du legge på ønsket fyll og steke pizzaen i henhold til oppskriften.

Når du har mestret denne grunnleggende pizzadeigen, er mulighetene uendelige. Eksperimenter med forskjellige meltyper, hydreringsnivåer, og hevingstider for å finne din perfekte pizzaoppskrift. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *