13. July 2024
Pizzasaus oppskrift

Pizzasaus oppskrift

En skikkelig pizzasaus oppskrift er ofte mye enklere enn mange tror. Her er det samspillet mellom noen enkle ingredienser som kan lage et utsøkt grunnlag for favorittpizzaen din. De siste årene har jeg eksperimentert med litt forskjellige oppskrifter på pizzasaus, men dette er uten tvil favoritten. Kombinert med en pizzadeig kan bare fantasien sette grenser.

Et godt tips er å slenge inn 1-2 chilli med frø om du vil ha en mer spicy taste for pizza Diavola og lignende. Nok om det, la oss ta en titt på hvordan du lager en enkel pizzasaus!

Ingredienser

  • 2 bokser knuste tomater av god kvalitet eller passata (jeg foretrekker San Marzano tomater)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ss sukker
  • En klype salt

Slik lager du den

  1. Start med å hakke opp 2 fedd hvitløk for sausen.
  2. Når du har alle ingrediensene klare kan du starte med å helle to bokser tomater over i en gryte og blande inn hvitløk, olivenolje, salt og sukker.
  3. Jeg pleier la dette koke på middels varme en stud og deretter skru den ned. Dette for å bryte ned vannet fra tomatene og skape en tykkere saus. La den småkoke i 1 – 1.5 time eller frem til den får ønsket tykkelse.
  4. La den kjøle seg ned før du tar den i bruk. Deretter kan du enten sette den i kjøleskapet eller bruke den umiddelbart.

Denne grunnleggende pizzasausen er utrolig allsidig og kan tilpasses etter smak. Prøv å legge til forskjellige urter som basilikum, timian, eller rosmarin for en unik vri. Med denne sausen som base er du klar til å lage fantastiske hjemmelagde pizzaer!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *