13. July 2024
Pizza Quattro Formaggi oppskrift

Pizza Quattro Formaggi oppskrift

Pizza Quattro Formaggi er en drøm for osterelskere. Denne pizzaen kombinerer fire forskjellige oster for å skape en rik og kompleks smak som er både dekadent og uimotståelig. Quattro Formaggi har lenge vært en favoritt når jeg reiser rundt i Italia, men du kan like enkelt lage den hjemme. Med en blanding av skarpe, kremete, og salte oster får man en dybde av smaker som appellerer til et bredt spekter av smaksløker. Den er perfekt for en koselig kveld hjemme, en spesiell anledning, eller når som helst du ønsker å skjemme bort deg selv og dine kjære med noe ekstraordinært.

Videre er det en utrolig enkel pizza oppskrift som ikke krever at du bruker hele budsjettet på ingredienser.

Ingredienser

For pizzabunnen:

For oster:

 • 100g mozzarella, revet eller i skiver
 • 100g gorgonzola eller annen blåost, smuldret
 • 100g fontina, emmental eller annen halvfast ost, revet
 • 100g parmesan, revet eller i flak

Tillegg:

 • Ekstra virgin olivenolje, for drizzling
 • Friskt malt svart pepper
 • Friske basilikumblader, for garnityr (valgfritt)

Slik lager du den

 1. Forbered og forvarm ovnen: Forvarm ovnen til dens høyeste temperatur, mellom 250°C og 300°C, med en pizzastein inni hvis tilgjengelig.
 2. Rull ut pizzadeigen: Rull ut pizzadeigen på et melet underlag til en sirkel på ca. 30 cm i diameter. Overfør den forsiktig til et stykke bakepapir.
 3. Fordel oster: Fordel mozzarella jevnt over deigen som et første lag. Legg deretter gorgonzola, fontina (eller valgfri halvfast ost), og parmesan fordelt jevnt over.
 4. Stek pizzaen: Overfør pizzaen (med bakepapiret) forsiktig til den varme pizzasteinen eller direkte på ovnsgitteret. Stek i 7-10 minutter, eller til bunnen er gylden og sprø og ostene er smeltet og lett brunet.
 5. Garnityr og server: Ta pizzaen ut av ovnen og drypp over litt ekstra virgin olivenolje. Krydre med friskt malt svart pepper. Garnér med friske basilikumblader for et hint av friskhet, om ønskelig.
 6. Servering: La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer den i stykker. Server varm for å nyte de rike og kremete ostesmakene.

Quattro Formaggi er en ekte feiring av ost, og en must-try for alle som elsker ost. Den er rik, dekadent, og tilbyr en perfekt balanse av smaker som vil tilfredsstille selv de mest kresne ganer. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Tomato soup pappa al pomodor served on a rustic table
Forrige innlegg

Pizzasaus som koker
Neste innlegg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *