15. April 2024
Caesar salat oppskrift

Caesar salat oppskrift

Caesar salat er en klassisk salat som er elsket verden over for sin kremete dressing, krutonger og parmesanost. Selv om den ikke opprinnelig er italiensk, men heller skapt av den italiensk-amerikanske kokken Caesar Cardini i Tijuana, Mexico, har den blitt en stift på italienske og internasjonale menyer på grunn av sin enkle eleganse og fantastiske smak.

Ingredienser

For salaten:

  • 1 hode romano-salat, rensket og revet i biter
  • 1/2 kopp parmesanost, revet eller i flak
  • Krutonger (se nedenfor for hvordan du lager hjemmelagde)

For krutongene:

  • 2 kopper brødbiter, helst daggammelt brød
  • 2 ss olivenolje
  • Salt, etter smak

For Caesar-dressingen:

  • 1 egg
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ansjosfileter, moset (valgfritt)
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • 1/2 kopp ekstra jomfruolivenolje
  • Salt og fersk malt svart pepper, etter smak

Slik lager du den

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland brødbitene med olivenolje og en klype salt på et bakebrett.
  3. Rist i ovnen til de er gylne og sprø, omkring 10-15 minutter. La dem avkjøle.
  4. I en blender, kombiner egg, hvitløk, ansjos (hvis brukt), Dijon-sennep og sitronsaft. Blend til en jevn masse.
  5. Mens blenderen går, tilsett gradvis olivenoljen til dressingen tykner. Smak til med salt og pepper.
  6. I en stor salatbolle, kombiner romano-salat med halvparten av parmesanosten.
  7. Hell dressingen over salaten og bland godt til alle bladene er godt dekket.
  8. Tilsett krutongene og bland forsiktig.
  9. Topp med resten av parmesanosten og server umiddelbart.

Serveringstips

Caesar salat er perfekt som en forrett eller som et lett måltid med grillede kyllingstrimler for ekstra protein. Denne salaten er best når den er friskt tilberedt og dressingen er nyblandet.

Selv om Caesar salat ikke er en tradisjonell italiensk rett, har den funnet sin plass i hjertene til matelskere overalt og er et testament til det internasjonale kjøkkenets grenseløse natur. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *