13. July 2024
Insalata Caprese Oppskrift

Insalata Caprese Oppskrift

Insalata Caprese oppskrift er en klassisk italiensk salat som stammer fra øya Capri. Denne enkle, men elegante retten kombinerer saftige tomater, silkemyk mozzarella, frisk basilikum, ekstra jomfruolivenolje, og ofte et drypp av balsamicoeddik. Den representerer de italienske flaggfargene – rødt, hvitt og grønt – og er en hyllest til det italienske kjøkkenets kjærlighet for friske, kvalitetsingredienser.

Ingredienser

 • 4 store, modne tomater
 • 250g fersk mozzarella (helst buffelmozzarella)
 • Friske basilikumblader
 • Ekstra jomfruolivenolje
 • Balsamicoeddik (valgfritt)
 • Salt og fersk malt svart pepper

Slik lager du den

 1. Forbered ingrediensene: Skjær tomater og mozzarella i jevne skiver, omtrent 1/4 tomme tykke.
 2. Anrett salaten: Alternér skiver av tomat og mozzarella på et serveringsfat. Sørg for at hver tomatdel er toppet med en mozzarellaskive for en balansert smak.
 3. Tilsett basilikum: Riv basilikumbladene med hendene og strø dem jevnt over tomat- og mozzarellaskivene. Rivning av bladene hjelper med å frigjøre oljene og aromaen.
 4. Dress salaten: Drypp ekstra jomfruolivenolje over salaten. Hvis du bruker balsamicoeddik, kan du også drisle litt over. Mengden olje og eddik kan justeres etter personlig smak.
 5. Krydre: Avslutt med å drysse salt og fersk malt svart pepper over salaten.
 6. Server: Insalata Caprese kan serveres umiddelbart eller kjøles ned i noen minutter før servering for å la smakene blande seg lett.

Serveringstips

Insalata Caprese er perfekt som en lett forrett eller som en del av et større italiensk måltid. Den passer utmerket sammen med crusty brød eller som en frisk kontrast til tunge retter. For en ekstra smak, kan du tilsette et lite dryss av tørket oregano eller et par dråper av en god kvalitetsolivenolje med trøffelsmak før servering.

Denne salaten er en feiring av enkelhet og smak, og viser hvordan noen få velvalgte ingredienser kan skape en uforglemmelig rett. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Panzanella salad
Forrige innlegg

pizza calzone
Neste innlegg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *