15. April 2024
Suppe med borlottibønner og pasta oppskrift

Suppe med borlottibønner og pasta oppskrift

Suppe med borlottibønner og pasta er en hjertevarmende, næringsrik rett som finnes i mange regioner av Italia, ofte kjent som “Pasta e Fagioli”. Denne rustikke suppen kombinerer den rike, nøtteaktige smaken av borlottibønner med pasta i en herlig tomatbasert buljong, gjort komplett med aromatiske urter og grønnsaker. Den er perfekt for kjølige kvelder og gir en mettende og trøstende måltid.

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrøtter, skrelt og hakket
  • 2 stangselleri, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 400g hermetiske borlottibønner, skylt og drenert
  • 400g hermetiske knuste tomater
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket rosmarin eller timian
  • 200g pasta (som ditalini, macaroni, eller små skjell)
  • Salt og fersk malt svart pepper, etter smak
  • Frisk persille, hakket, for garnityr
  • Revet parmesanost, for servering

Slik lager du den

  1. Forbered grunnlaget: Varm olivenoljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk. Sautér til grønnsakene er myke, omkring 5 minutter.
  2. Tilsett bønner og tomater: Legg borlottibønnene og de knuste tomatene i gryten. Rør om for å blande godt.
  3. Kok suppen: Hell i grønnsaksbuljongen, tilsett laurbærbladet og rosmarin eller timian. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter for å la smakene utvikle seg.
  4. Tilsett pasta: Tilsett pastaen til gryten og kok til pastaen er al dente, følg pakkeinstruksjonene for koketid, vanligvis rundt 8-10 minutter.
  5. Smak til og server: Fjern laurbærbladet. Smak til med salt og pepper. Server suppen varm, garnert med hakket persille og med revet parmesanost på toppen.

Serveringstips

Suppe med borlottibønner og pasta er en måltid i seg selv og trenger lite tilbehør for å tilfredsstille. Et stykke crusty brød eller focaccia ved siden av er perfekt for å suge opp den rike buljongen.

Denne suppen er ideell for restemåltider ettersom den lett kan tilpasses med hvilke som helst grønnsaker du har tilgjengelig. Den blir også bedre dagen etter, så den er perfekt for forberedelser i forkant. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *