13. July 2024
Stracciatella alla Romana Oppskrift

Stracciatella alla Romana Oppskrift

Stracciatella alla Romana er en klassisk romersk suppe som er både enkel og elegant. Navnet “stracciatella” kommer fra det italienske ordet “stracciato”, som betyr “revet” eller “strimlet”, og beskriver suppen perfekt med sin unike tekstur av strimlet egg og parmesan som er blandet inn i en klar, varm buljong. Denne suppen er en perfekt starter for et større måltid eller som en lett, men trøstende lunsj eller middag.

Ingredienser

 • 1 liter kyllingbuljong eller kjøttbuljong
 • 2 store egg
 • 2 ss revet parmesanost
 • 2 ss semulegryn eller finmalt durumhvete
 • Frisk persille, finhakket
 • Salt og fersk malt svart pepper, etter smak
 • Muskatnøtt, valgfritt

Slik lager du den

 1. Varm opp buljongen: I en stor kjele, bring kylling- eller kjøttbuljongen til en lett koke over middels varme.
 2. Forbered egg-blandingen: I en middels bolle, pisk sammen eggene, revet parmesan, semulegryn, og en håndfull finhakket persille. Krydre med salt, pepper, og en klype muskatnøtt hvis du bruker det.
 3. Tilsett egg-blandingen til buljongen: Når buljongen koker, reduser varmen til lav og rør buljongen forsiktig i en sirkulær bevegelse. Hell sakte egg-blandingen i buljongen mens du fortsetter å røre forsiktig. Eggene vil straks koagulere og danne “strimler” i buljongen.
 4. Kok opp suppen: La suppen småkoke i ytterligere 1-2 minutter, rør forsiktig for å sikre at eggstrimlene fordeles jevnt i buljongen.
 5. Server: Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Server Stracciatella alla Romana varm, garnert med ekstra persille og et dryss av parmesanost.

Serveringstips

Stracciatella alla Romana er best når den er nylaget og serveres varm. Denne suppen er utrolig allsidig og kan tilpasses ved å tilsette andre ingredienser som spinat eller asparges for en ekstra porsjon grønnsaker.

Denne suppen kombinerer rikdommen fra buljongen med den silkemyke teksturen av egg, noe som gjør den til en favoritt blant italienske supper. Server den som en del av en italiensk middag for å imponere gjestene med en ekte smak av Roma. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *