15. April 2024
Zuppa di Lenticchie Oppskrift

Zuppa di Lenticchie Oppskrift

Zuppa di Lenticchie, eller italiensk linsesuppe, er en næringsrik og mettende rett som finnes i mange varianter over hele Italia. Linser regnes for å bringe lykke og velstand, spesielt når de spises på nyttårsdagen. Denne suppen kombinerer linser med grønnsaker og noen ganger pancetta eller italiensk pølse for ekstra smak, noe som gjør den til en robust og mettende måltid som passer perfekt for kjølige kvelder.

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 2 gulrøtter, skrelt og hakket
  • 2 stangselleri, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 200g pancetta eller røkt bacon, terninger (valgfritt)
  • 400g tørkede grønne eller brune linser, skyllet og drenert
  • 1 liter kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 400g boks hermetiske tomater, hakket
  • 1 laurbærblad
  • Salt og fersk malt svart pepper, etter smak
  • Frisk persille, hakket, for garnityr
  • Revet parmesanost, for servering

Slik lager du den

  1. Forbered basegrønnsakene: Varm olivenoljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, stangselleri, og hvitløk. Sautér til grønnsakene er myke, omkring 5 minutter.
  2. Tilsett pancetta: Hvis du bruker pancetta eller bacon, tilsett det i gryten og stek til det er lett brunet og sprøtt.
  3. Kok linser: Tilsett de skylte linsene til gryten sammen med kylling- eller grønnsaksbuljong, de hakket tomatene og laurbærbladet. Rør godt sammen.
  4. La suppen småkoke: Bring suppen til en koke, reduser varmen til lav og la den småkoke, delvis dekket, til linsene er møre, omkring 30-40 minutter. Rør av og til for å forhindre at linsene setter seg fast i bunnen av gryten.
  5. Smak til og server: Fjern laurbærbladet. Smak til med salt og pepper. Server suppen varm, garnert med frisk persille og et dryss av revet parmesanost på toppen.

Serveringstips

Zuppa di Lenticchie kan serveres som en selvstendig rett eller som en del av et større måltid. Den passer utmerket sammen med et stykke crusty italiensk brød eller focaccia for å suge opp den deilige buljongen. For en vegetarisk versjon, utelat pancetta og bruk grønnsaksbuljong.

Denne suppen er ikke bare velsmakende og trøstende, men også fullpakket med næringsstoffer, som gjør den til et sunt valg i de kaldere månedene. Buon appetito!

Utforsk flere oppskrifter

About Author

Thomas Grønvold

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *