Zuppa di Pesce Oppskrift
Zuppa di Pesce, eller italiensk fiskesuppe, er en rik og smakfull sjømatrett som finnes langs hele Italias kystlinje. Denne suppen kombinerer et mangfold av fisk og skalldyr med en aromatisk tomatbasert buljong, hvitløk, urter og et hint av chili for å skape en deilig og trøstende sjømatsopplevelse. Zuppa di Pesce serveres tradisjonelt med grillede brødskiver for å suge opp den deilige buljongen.
Ingredienser
- 4 ss olivenolje
- 1 stor løk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts rød pepperflak (juster etter smak)
- 1 glass hvitvin
- 800g hermetiske knuste tomater
- 1 liter fiskebuljong
- 1 laurbærblad
- 1 ts tørket oregano
- Salt og fersk malt svart pepper, etter smak
- 400g fast fisk (som torsk, steinbit), kuttet i biter
- 200g blåskjell, skrubbet og skjegg fjernet
- 200g reker, skrellet og renset
- 200g blekksprut eller kalamari, skåret i ringer (valgfritt)
- Frisk persille, hakket, for garnityr
- Grillede eller ristede brødskiver, for servering
Slik lager du den
- Forbered basen: Varm olivenoljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, sauter til de er myke og gjennomsiktige, omkring 5 minutter. Tilsett røde pepperflak og la det surre i ytterligere 1 minutt.
- Tilsett vin og tomater: Hell i hvitvinen og la den simre til den er redusert til halvparten. Tilsett de knuste tomatene, fiskebuljongen, laurbærbladet og oregano. Rør godt sammen og la suppen småkoke under lokk i 20 minutter for å blande smakene.
- Tilsett sjømaten: Legg forsiktig fiskebitene, blåskjellene, rekene og eventuelt blekksprut i gryten. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til fiskebitene er gjennomkokte og blåskjellene har åpnet seg, omkring 5-10 minutter. Fjern og kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg.
- Smak til og server: Fjern laurbærbladet og smak til med salt og pepper. Server Zuppa di Pesce varm, garnert med hakket persille og med grillede eller ristede brødskiver ved siden av.
Serveringstips
Zuppa di Pesce er en fantastisk måte å nyte sjømat på, og passer spesielt godt sammen med et glass kaldt, tørt hvitvin. Denne suppen er en fest for sansene og gir en autentisk smak av italiensk kystkultur.
Pass på å ha nok brød tilgjengelig for å suge opp den smakfulle buljongen. Suppen er best servert umiddelbart, mens sjømaten fortsatt er på sitt ferskeste. Buon appetito!
Utforsk flere oppskrifter
Thomas Grønvold | 12. August 2024
Thomas Grønvold | 29. July 2024
Thomas Grønvold | 26. July 2024
Thomas Grønvold | 18. July 2024
Thomas Grønvold | 18. July 2024