De 5 beste stekepannene – Rett verktøy for ekte matglede

En god stekepanne er viktig for det beste resultatet. For smakfull mat skal du ikke bare ha de beste ingrediensene, du trenger også en stekepanne som får det beste ut av dem. Uansett om du steker opp noe smått, eller noe stort, så må stekepannen være som en forlengelse av deg. Stekepannen er kokkens viktigste redskap, og den må kunne tilby optimal varme, rett grep, og en god følelse i hånda. Kort og godt: Riktig panne gjør deg til en bedre kokk – ikke fordi den gjør jobben for deg, men fordi de beste stekepannene hjelper deg å hente ut potensialet i hver eneste råvare.

Vi har her plukket ut fem stekepanner som er blant de beste modellene du finner på markedet i dag, med varierende pris for ulike budsjetter. De vi har funnet frem til har vi vurdert med tanke på varmefordelingen, materialkvalitet, brukervennlighet og, selvfølgelig – hvordan de fungerer i et kjøkken der maten lages med hjertet. La oss se på hva vi har funnet frem til, fra dyrest til billigst. Og, til slutt legger vi ved et par tips til å få det meste ut av din panne – og hvordan finne rett for deg.

Innholdsfortegnelse

1. De Buyer Affinity – Presisjon og finesse

De Buyer Affinity er en profesjonell stålpanne som passer like godt inn på et kjøkken i en italiensk topprestaurant som hjemme hos deg. Affinity-serien fra De Buyer er designet for deg som vil ha presis temperaturkontroll og eleganse. Der aluminiumskjernen til den 24 cm store stekepannen sørger for en kjapp og jevn varmefordeling, mens utsiden i rustfritt stål gir en vakker stil og holdbarhet verdig en topp stekepanne. 

Det store og komfortable håndtaket sammen det tidløse designet gjør denne like pen på komfyren som på spisebordet. Og ja – den fungerer på alle platetopper, også induksjon. Denne stekepannen tåler oppvaskmaskin, men vi anbefaler alltid manuell håndvask for å bevare glansen.

Alt i alt er dette en stekepanne som yter etter prisen. Med en såpass høy kostnad er dette ment å være et produkt for den raffinerte som ser det som en investering i både varmekontroll, holdbarhet, og mulighet for servering.

  • Perfekt til: Finstemt sautering, pastasauser, elegant servering rett fra panna, og mat som krever god temperaturkontroll.

2. Scanpan CTX – High-tech for hjemmekokken

Scanpan CTX er en moderne klassiker fra Danmark. CTX er forkortelse for “Ceramic Titanium Extreme” og viser til hvordan denne stekepannen er konstruert av rustfritt stål med keramisk titan-belegg. Og, den tåler både metallredskaper og ovnsbruk opptil 260 grader. Mens den store stekeflaten på 28 cm gjør den ideell til italienske familiemåltider.

Dette er en svært god stekepanne som varmes jevnt, og holder seg pen i mange år. En smart investering for deg som ønsker holdbarhet og luksus i et moderne design, og en panne som fungerer både for en dedikert hobbykokk og de profesjonelle. 

3. De Buyer Mineral B Lyonnaise – Tradisjon og kraft i karbonstål

Lyonnaise Mineral B er en annen toppmodell fra de Buyer med ekstra tykk plate i 100% karbonstål og kommer forbehandlet med naturlig bivoks – som alle de Buyer sine stekepanner er den helt fri for kunstige kjemikalier. Jo mer du bruker den, jo bedre blir den. Denne supre stekepannen utvikler en naturlig non-stick overflate og tåler ekstrem varme.

Om du virkelig vil kjenne at du lager mat, er det Lyonnaise Mineral B du skal ha. Denne stekepannen leverer kompromissløs varmefordeling og en ekte rustikk stekeopplevelse.
Ja, den er tung, solid og krever litt kjærlighet, men belønningen er stekeskorpe, smak og kontroll i toppklasse.

4. Fiskars Rotisser – Smart design for hverdagshelter

Fiskars Rotisser er designet forn de som vil ha høy ytelse i hverdagen. Med sin 5,5 mm tykke bunn og Energy Base-teknologi varmer denne gode stekepannen seg raskt opp – særlig på keramiske topper. Og det slitesterke Hardtec Superior-belegget tåler til og med metallredskaper.

Denne solide stekepannen på 24 cm er en ekte allrounder for alt fra eggerøre til kyllinglår. Ovnsikker opp til 240 °C, er enkel å vaske, og lett å bruke, med andre ord: En allsidig arbeidshest på kjøkkenet som gjør jobben uten å lage drama. Aller best på glasskeramiske koketopper, men takler godt andre koketopper også. Dette er en anbefalingsverdig stekepanne.

5. Jamie Oliver Quick & Easy – Rimelig, men overraskende god

Jamie Oliver liker å legge navnet sitt på gode produkter for hvermansen, og Tefal har her kommet frem til en stekepanne som er laget for å gjøre matlaging lett og tilgjengelig. Den er robust, non-stick, og laget i hardanodisert aluminium. Pannen kan brukes både på induksjon og i ovn, opp til 210 °C.

Stekepannen på 24 cm har et titanforsterket non-stick-belegg og en praktisk Thermo-Signal funksjon som sier fra når panna er varm nok. Laget i hardanodisert aluminium, med håndtak som holder seg kjølig og behagelig, er dette en god stekepanne for folk som vil ha ytelse til en overkommelig pris. Alt i alt et perfekt valg for første “ordentlige” panne, eller som supplement til en større samling.

Slik vurderer vi og velger ut våre produkter.

Hos Bellavita.no gjør vi grundige vurderinger for å hjelpe deg å finne produkter som faktisk lever opp til forventningene. Vi samler inn og vurderer informasjon fra en rekke kilder for å gi deg et helhetlig bilde – alt fra brukererfaringer og ekspertråd til pris, kvalitet og troverdigheten til merkevaren bak.

Dette ser vi på når vi anbefaler produkter:
– Produktets kvalitet og ingredienser/materialvalg.
– Erfaringer fra ekte brukere og anmeldelser på nett.
– Ekspertuttalelser og faglige vurderinger.
– Leverandørens kundeservice, returvilkår og garanti.
– Prisnivå og eventuelle fordelsprogrammer.

Anbefalingene våre er ikke en rangert liste – det handler ikke om hvem som er på første plass, men om hvilke produkter som skiller seg ut på en god måte, og hvorfor de kan være verdt å vurdere.

Vi streber etter å gi deg et ærlig, balansert og oppdatert grunnlag før du kjøper.

Hvordan finne den beste stekepannen for deg?

Det å velge rett stekepanne er ikke bare et spørsmål om “hvilken er best?”. Det går ut på hva som passer til deg, dine behov, og vi kan kanskje ikke overse budsjettet. 

Her er noen enkle spørsmål som hjelper deg på rett vei:

Hva slags mat lager du mest?

Hvor mange lager du mat til?

Små og store stekepanner til rett bruk. Både med tanke på matretten som lages og antallet personer, der 24 cm passer fint til 1–2 personer. Mens 28 cm er ideelt for større porsjoner eller middager med gjester.

Hvilken type platetopp bruker du?

Platetoppen som gir varme til pannen og stekepannen bør passe sammen. Induksjonstopp og glasskerkamisk er forskjellige varmekilder og krever derfor ulike panner. Så se etter at stekepannen passer til overflaten den skal brukes på.

Hvor mye vedlikehold tåler du?

Enkelt og rett frem er en stekepanne som er non-stick med god slitestyrke. Men dersom du ønsker en som “modnes” med bruk, og ofte varer lengre med godt vedlikehold, skal du gå for karbonstål og lage en panne for livet.

Så hvilken stekepanne velger du?

Som du ser, i listen over er det ikke en utelukkende beste panne. Det er opp til deg og dine behov:

 Bellavitas tips for å bevare stekepannen

Buon appetito – og god steking!

Utforsk flere av våre oppskrifter